BiH

Na području HNK vodostaji rijeka su povišeni i za sada nema opasnosti od plavljenja objekata

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, tokom jutra i podneva su kontaktirani svi OC CZ HNK. Vodostaji rijeka su povišeni i za sada nema opasnosti od plavljenja stambenih i privrednih objekata, navodi se u dopuni Redovnog izvještaja FUCZ o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas do 13.00 sati.

Trenutno, na cestovnoj relaciji Buna-Blagaj u mjestu Podpetak saobraćaj se odvija normalno uprkos blagom izlijevanju rijeke Bune.

Iz OC Čapljina izvještavaju da je trenutno na području Gabela Polja došlo do izviranja podzemnih voda i do plavljenja poljoprivrednih zemljišta. Materijalna dobra nisu ugrožena. Dio ceste je pod vodom, no saobraćaj se odvija normalno.

U gornjem toku rijeke Trebižat došlo je do blagog izlijevanja vode, no poplavljena su samo okolna polja. Objekti nisu ugroženi.

Iz OC CZ Prozor-Rama su izvijestili da je na cesti na relaciji Jablanica-Prozor došlo do manjih odrona koji značajno ne utječu na normalno odvijanje saobraćaja, navode iz FUCZ.

Slični članci

Back to top button