Hercegovina

MUP HNK: Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 12.05-15.05.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 9 prijava  i to na području Mostara 3, na području Jablanice 1, na području Konjica 4  i na području Prozora 1.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je 10 slučajeva i to na području Mostara 6, na području Čitluka 1, na području Čapljine 1 i na području Konjica 2.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 17 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 11, na području Konjica 1, na području Neuma 2, na području Jablanice 1, na području Čapljine 1 i na području  Čitluka 1 u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede , četiri lica lakše tjelesne povrede dok je pet lica zadobilo povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 12.05.2023.godine u 16,50 sati pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNk su u gradskom području Mostar-jugozapad lišili slobode dva lica prilikom kupoporodaje opojne droge i to Z.R.(1968) iz Mostara i M.Z.(1975) iz Širokog Brijega. Tom prilikom izuzet je jedan veći omot sa sadržajem NN smeđe praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu , aluminijska cjevčica  za konzumiranje i novac. Upoznat tužilac.
  • 12.05.2023.godine oko 17,50 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira u Ul.Bl.žrtava a gdje je po izjavi M.S.(1981) istog drškom pištolja u predjelu lica udario R.D. , nanijevši mu vidne povrede. Na licu mjesta patrola policije je zatekla i dvije čahure od plinskog pištolja a po izjavi svjedoka , čula su se dva pucnja. Preduzete su sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

Slični članci

Back to top button