DruštvoJablanicaPolitikaVijesti

JABLANICA Načelnik Šabanović odgovorio SDA za maturante

Saopćenjem za javnost oglasio se načelnik Općine Jablanica, Damir Šabanović, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

-Zbog istinitog informisanja javnosti povodom prozivke Načelnika od strane kluba vijećnika SDA Jablanica u pogledu finansiranja naših maturanata dužan sam dati kompletnu informaciju.

Na prethodnoj 28.sjednici Općinskog vijeća Jablanica se trebalo raspravljati o rebalansu budžeta. Na sam prijedlog rebalansa je stigao amandman Kluba vijećnika LDS-a Čilić Ibrahim Dune – nezavisni vijećnik Nihad Širić koji je predviđao izdvajanje sredstava za naše maturante i na taj način smo mogli ovo pitanje sistemski riješiti.

Međutim, tada je na prijedlog istih onih koji me danas prozivaju tačka dnevnog reda rebalans budžeta povučena sa dnevnog reda čime smo izgubili mogućnost da riješimo ovo pitanje.

I pored svih opstrukcija sa kojima se kao predstavnik izvršne vlasti svakodnevno susrećem, u našoj općini su realizovani i u narednom periodu će biti implementirani brojni infrastrukturni, društveni i razvojni projekti u čijem fokusu su mladi ljudi.

S tim u vezi, pozivam predvodnike većine u općinskom vijeću da se prestanu baviti sitnim spletkarenjima, podvalama i opstrukcijama zbog kojih na kraju najveću štetu trpe stanovnici naše općine.

Građani naše općine zaslužuju samo konkretne ideje, projekte i djela koja će biti u korist svih a ne opstrukcije i zadovoljavanje potreba sitnih interesnih grupa i pojedinaca i dnevno-političkog pomodarstva i populizma.

Za kraj pozivam SDA da sinergijski, preko Ministarstva obrazovanja HNK isplate naknade svim maturantima sa područja HNK. – navodi se u saopćenju načelnika Šabanovića.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2023/05/15/sda-jablanica-nacelnik-sabanovic-treba-uplatiti-maturantima-po-200-km/

Slični članci

Back to top button