DruštvoHercegovinaKulturaVijesti

Mostar: Održana revija tradicionalne odjeće simboličnog naziva ‘Od mora do Save’

Šarenilo boja i tradicijskih nošnji ‘od mora do Save’ predstavljeno je sinoć u Mostaru.  

U organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva ”Sv. Ante – Cim” Mostar sinoć je u Hrvatskm domu hercega Stjepana Kosače održana četvrta revija tradicijskog ruha, simboličnog naziva ‘Od mora do Save’. Osim domaćina, HKUD –a ”Sv. Ante – Cim” Mostar na reviji su se predstaviti i njihovi prijatelji koji se bave očuvanjem kulturne baštine i tradicije svoga kraja, od mora pa sve do Save, kako i sama revija nosi ime.      Revija je prvi put organizirana 2019. godine i od tada je poveznica među brojnim kulturno umjetničkim društvima u Bosni i Hercegovini, a ove godine ističe se kako je Hrvatska matica iseljenika prijatelj manifestacije, a Grad Mostar pokrovitelj.  

”Tradicijsko ruho u današnje vrijeme žudi za promocijom, zapostavljeno je u okviru očuvanja kulturne baštine i tradicije na ovim prostorima te zbog toga, uz puno napora i rada kojeg ulažemo u promociju i očuvanje tradicije te njegovanje kulturne baštine, i organiziramo ovu reviju”, rekli su uoči revije organizatori. 

 https://bljesak.info/kultura/flash/koraci-kroz-vrijeme-revija-tradicijske-nosnje-ozivljava-duh-proslosti-u-mostaru/419813

Slični članci

Back to top button