DruštvoKonjicVijesti

OŠ Seonica obilježila Dan škole


9.maja navršilo se 116. godina od osnivanja Osnovne škole Seonica, a svečanost obilježavanja Dana škole upriličena je danas u prisustvu gradonačelnika Konjica, predstavnika Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, direktora škola i drugih obrazovnih ustanova iz Konjica, predstavnika vjerskih zajednica, Turske vojne misije, te ostalih gostiju.

OŠ Seonica obilježila Dan škole

Direktor škole Zijad Halilović rekao je da nastavu ove školske godine pohađaju 64 učenika, i da se broj učenika svake godine smanjuje, ali da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.
Uprkos malom broju učenika, 64 ih je ove godine u nastavnom procesu, nisu izostale nagrade na raznim takmičenjima. Nastavnici i učenici dolaze ranije kako bi realizovali vannastavne aktivnosti i imam pohvale za sve nastavnike, učenike i ostale uposlenike” – izjavio je direktor Halilović, čestitajući im Dan škole.

OŠ Seonica obilježila Dan škole

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je na početku svečanosti otvorio prodajnu izložbu likovnih radova maturantice Selme Grlice, kupivši jednu Selminu sliku.
“Čestitam svim uposlenicima i učenicima Dan škole i drago mi je da smo danas bili i na izložbi slika Selme Grlice, a i na priredbi koju su organizovali vrijedni učenici i vrijedni nastavnici priredivši kvalitetan program. Posebne čestitke i želje da budu uspješni upućujem maturantima, koji idu u jedno novo poglavlje svoga života, nastavljajući dalje obrazovanje. Gradska uprava je uvijek na raspolaganju kako ovoj školi, tako i drugima, kao i svim učenicima na području grada Konjica” – izjavio je gradonačelnik Ćatić.
Nastavnica likovne kulture u ovoj školi Šejla Hebibović, mentorica učenice Selme Grlice, izjavila je da škola i ove godine nastavlja tradiciju organizovanja izložbi talentovanih učenika.
“Talentovane učenike nagradimo samostalnom izložbom, a ove godine predstavila se maturantica Selma Grlica, odlična učenica, koja svoju skromnost potvrđuje time da nema potpisa na njenim slikama. Zahvaljujem se upravi škole i prijateljima koji su obezbijedili materijal za slike, kao i svima onima koji su već kupili njene slike” – poručila je nastavnica Hebibović, dok je Selma izjavila da joj je velika čast da je upravo njena izložba organizovana povodom Dana škole.

OŠ Seonica obilježila Dan škole

Na svečanosti koja je održana u sali OŠ Seonica prigodan program su upriličili učenici raznih školskih sekcija: muzičke, dramske, folklorne, recitatorske, što je izazvalo veliko oduševljenje kod prisutnih.

OŠ Seonica obilježila Dan škole
OŠ Seonica obilježila Dan škole
OŠ Seonica obilježila Dan škole

Nagrade najuspješnijim učenicima škole u ovoj školskoj godini za ostvarene rezultate na gradskim, kantonalnim i regionalnim takmičenjima uručio je gradonačelnik Ćatić. Za učenicu generacije je proglašena Lejla Hodžić, koja je tokom devetogodišnjeg školovanja, imala prosjek 5, te bila učesnica projekata i svih aktivnosti u školi. Posebne rezultate je ostvarila iz bosanskog jezika i književnosti, turskog jezika, vjeronauke, a učestvovala je na školskim, općinskim, kantonalnim i državnim takmičenjima.
“Mnogo truda i rada uz pomoć nastavnika i u vannastavnim aktivnostima su doprinijele da dobijem ovu titulu. Namjeravam upisati elektrotehničku školu ili Gimnaziju. Ova nagrada mi mnogo znači jer je u mojoj generaciji bilo mnogo dobrih učenika i sretna sam zbog toga” – Lejline su riječi.

OŠ Seonica obilježila Dan škole

Ponosom škole proglašena je Nađa Junuzović, koja je tokom školovanja ostvarila odličan uspjeh. Učestvovala je na raznim takmičenjima od školskog do kantonalnog nivoa i osvajala nagrade, a posebnu ljubav gaji prema fizici i izučavanju engleskog jezika.

OŠ Seonica obilježila Dan škole

Za ostvarene rezultate u vannastavnim aktivnostima, na likovnom konkursu na 5. Kestenijadi, nagrađene su Selma Grlica za osvojeno 1.mjesto i Hana Boloban za osvojeno 2.mjesto.

Ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, koji je bio spriječen da prisustvuje obilježavanju Dana škole, uputio je čestitku nastavnicima i učenicima Osnovne škole Seonica, koju je pročitao direktor škole Zijad Halilović.

amila@radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button