JablanicaPolitikaVijesti

NAČELNIK OPĆINE JABLANICA Saopćenje za javnost

foto: Damir Šabanović

Zbog potpunog informisanja javnosti sa dešavanjima na 28. Sjednici Općinskog vijeća Jablanica u narednim objavama ću se osvrnuti na veoma bitne tačke dnevnog reda.

Rebalans budžeta Općine Jablanica je rađen iz razloga što su kroz razne aktvnosti koje provodimo obezbjeđena dodatna sredstva u iznosu od 930.000,00KM koja su planirana za realizaciju brojnih razvojnih projekta i drugih programa. Realizacija kapitalnih investicija, sufinasiranje projekta za čiju realizaciju su obezbjeđena značajna eksterna sredstva od viših nivoa vlasti te međunarodnih organizacija, pomoć JU Centar za socijalni rad, sredstva za podršku održavanja 80.godišnjice Bitke za ranjenike, sredstva za zajedničku komunalnu potrošnju od čega treba posebno naglasiti zaštitu izvorišta Šanica, povećanje sredstava za Memorijalni kompleks Lokve , su stavke koje su bile planirane rebalansom budžeta.

Da stvar bude apsurdnija, na prethodnoj 27.sjednici OV-a na prijedlog vijećnika SDA usvojen je zaključak koji je predviđao analizu stanja i eventualno povećanje sredstava za JU Centar za socijalni rad. Poštujući zaključak, općinske službe su izvršile analizu te je na osnovu toga predloženo povećanje sredstava. Međutim, na opšte iznenađenje vijećnici SDA su amandmanima planirali ukinuti baš ta sredstva koja su bila predviđena za Centar za socijalni rad.

Očito je da su se u svojoj bahatosti poprilično zaigrali, te su se na samoj sjednici ponašali veoma neodgovorno prema sredstvima stanovnika Jablanice.

U konačnici, na prijedlog predsjednika kluba vijećnika SDA Mirze Vule predložena tačka rebalans budžeta je povučena sa dnevnog reda čime je zaustavljena i prolongirana realizacija brojnih projekata i drugih aktivnost koji su od velike važnosti za stanovnike naše općine.

Na fotografijama ispod možete pogledati prijedlog izmjena budžeta koje su ovakvim ponašanjem onemogućene.

Slični članci

Back to top button