BiHBiznisKonjic

U srijedu Javna rasprava za Projekt izgradnje poddionice na koridoru Vc Konjic(Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever

Federalno ministarstvo okoliša i turizma Sarajevo, poziva stanovnike grada Konjica, grada Mostara kao i sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da učestvuju u javnoj raspravi u postupku ocjene Studije o utjecaju na okoliš za investitora Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar, za projekat Izgradnje poddionice na koridoru Vc Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever

Prva Javna Rasprava će se održati u prostorijama Grada Mostara – sala gradskog vijeća u srijedu 10.05. 2023. sa početkom u 11.00 sati.

Druga Javna rasprava će se održati u prostorijama Grada Konjica – općinska sala u četvrtak 11.05. 2023. sa početkom u 11.00 sati.

Kako ej najavljeno, na dnevnom redu će se naći Prezentacija zakonskog osnova u postupku ocjene SUO( Predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma),prezentacija Studije o uticaju na okoliš (izrađivač SUO) i pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Dokumentacija za predmetnu Studiju utjecaja na okoliš dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma – ulica Hamdije Čemerlića br 2, 71 000 Sarajevo, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba – Okolišne dozvole/javni uvidi i javne rasprave.

Više informavija na linku

Slični članci

Back to top button