KonjicVijesti

PROJEKAT BRATIMLJENJA Učenici i profesori Srednje škole Konjic boravili u Turskoj

foto: Srednja škola Konjic

S namjerom da se stvore neraskidive veze izgrađene na zajedničkoj kulturi, tradiciji i jeziku, grupa sačinjena od 24 učenika i 15 profesora iz Srednje škole Konjic u periodu od 23. do 28. aprila, posjetila je bratsku školu Kadıköy Anadolu Lisesi u Istanbulu. Projekat bratimljenja realiziran je uz podršku Grada Konjica i predstavlja nastavak saradnje, ali i uvertiru u buduće projekte čiji se obrisi već naziru.

Za vrijeme boravka naši učenici su, uz osigurane obroke u restoranima, toplo ugošćeni kod učenika iz bratske škole, dok je za profesore bio obezbijeđen ugodan hotelski smještaj. No, veći dio vremena bio je posvećen obilasku kulturno-historijskih znamenitosti, tako da su u toku prvog dana posjetili Miniatürk, Sultanahmed trg i Cisternu Bazilike, drugog dana Panorama muzej, Turkish World Cultural Quarter, uz obavezno krstarenje Bosforom. Posljednji, treći dan bio je rezerviran za Gazhane muzej, Eminonu i Misir čaršiju.

Budući da ova posjeta za naše učenike i profesore predstavlja vrijedno i nezaboravno iskustvo, svima koji su podržali projekat se iskreno zahvaljujemo, a posebnu radost budi to što ćemo svoju zahvalnost moći pokazati u junu, kada nam bratska škola uzvrati posjetu, poručili su iz Srednje škole Konjic.

Slični članci

Back to top button