DruštvoHercegovinaMagazinVijestiZabava

Ovo je “najpoželjniji Hercegovac neženja 2023. godine”

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja za izbor “najpoželjnijeg Hercegovca neženje” je 26-godišnji Mateo Pinjuh, profesionalni vojnik iz Širokog Brijega.

Sinoć je u Grudama održano svečano proglašenje pobjednika takmičenja “Najpoželjniji Hercegovac neženja” za 2023. godinu, a pobjednik cjelokupnog izbora je Mateo Pinjuh iz Širokog Brijega.

Na Facebook stranici udruženja “Hercegovka godine” navedeno je da je Mateo profesionalni vojnik koji se bavi i boksom, a zanimljivo je da je na dodjeli pokazao i svoje pjevačko umijeće te zapjevao “Cesaricu” Olivera Dragojevića.

Nagrada Stručnog žirija pripala je Vinku Hercegu iz Ljubuškog, koji je ujedno bio i drugoplasirani po broju pristiglih glasova.

Treća nagrada koju dodjeljuju medijski partneri projekta: Hercegovka.net i Hercegovački portal, pripala je Nerminu Leti iz Mostara.

Ovogodišnji kandidati bili su iz Ljubuškog, Stoca, Širokog Brijega, Mostara, Posušja i Čapljine.

Mateo Pinjuh (Foto: Facebook)

Mateo Pinjuh (Foto: Facebook)

Glavno pravilo za prijavu navodilo je da kandidat mora biti Hercegovac bez obzira na mjesto stanovanja, a također u takmičenju su mogli učestvovati samo slobodni momci, rastavljeni i udovci.

Organizatori smatraju da je Hercegovina rasadnik dobrih, čestitih, poštenih, zgodnih i vrijednih ljudi. Podsjetimo prošle godine ovu titulu osvojio je Seid Masnica.

“Kroz ovu manifestaciju, osim što činimo vrijeme veselijim i optimističnijim, također promovišemo našu Hercegovinu, ljude i običaje ovog posebnog kraja”, rekela je Daniela Škegro, predsjednica Organizacijskog odbora izbora “Najpoželjniji Hercegovac neženja”.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button