HercegovinaSport

Nedim Jusufbegović: Pogledali smo neke utakmice Borca, bit će teško

Trener Veleža govorio o utakmici 29. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se igra u ponedjeljak

U ovakvoj situaciji Velež nije bio ovog proljeća. Tri prvenstvena susreta bez pobjede. Nakon remija na Tušnju, uslijedila su dva poraza od Zrinjskog i Širokog Brijega, prenosi Dnevni list.

Gledajući tabelu i kvalitetu protivnika, sigurno prethodni rezultati nisu došli kao nešto neočekivano, međutim postoje segmenti igre koji mogu brinuti trenera Nedima Jusufbegovića, kao i način na koji je ekipa izgubila upravo ova dva posljednja susreta.

Praktički, igrači Veleža su napravili dvije greške i primili su dva gola. I ono što je možda zabrinjavajuće, jeste činjenica da Velež u intervalima svoje dobre igre nije uspio postići gol. Imao je svoje prilike, pogađali su njegovi igrači stative i prečke, ali do gola nisu došli.

Sada, u ponedjeljak, dolazi Borac sa kojim ove sezone Velež ima dobar omjer. U dvije utakmice Velež je ostvario pobjedu uz remi, bez primljenog gola. Ohrabrujuća je činjenica što se u sastav vraćaju važni igrači, Lauš i Zeljković, međutim sada je u autu Domić pa će Jusufbegović opet morati pronaći neko novo rješenje u zadnjoj liniji.

Borac ima 52 boda i u relativno je dobroj situaciji na drugom mjestu, s obzirom da Sarajevo kao treće zaostaje sedam bodova. Veležu su bodovi neophodni jer želi prekinuti neugodnu seriju, jer želi zadržati priključak za ekipama koji kandidiraju za Europu.

Analizirali smo utakmicu na Pecari, kao uostalom i svaku drugu – događaju nam se greške, nakon kojih budemo grubo kažnjeni. S druge strane, iz prilika koje stvorimo ne postižemo golove. Ali kada pogledate dvije posljednje utakmice, onda ćete vidjeti da nismo nadigrani, ali uzalud – nema bodova, ocijenio je Jusufbegović.

Borac je nanizao tri pobjede, dobro igraju i sigurno će biti teško. Pogledali smo neke njihove utakmice, imali smo nešto više vremena za pripremu i vjerujem da smo se dobro pripremili, zaključio je šef Rođenih.

Slični članci

Back to top button