BiHKonjicSportVijesti

Igman u Konjicu deklasirao Slogu

Foto: E.N. / Novikonjic.ba

Fudbaleri Igmana su u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Konjicu deklasirali Slogu iz Doboja rezultatom 3:0 nakon izvanredne igre u drugom poluvremenu. 

Prvu priliku je imao Igman kada je Ramić šutirao nakon Bodulovog centaršuta, ali je Trako je pokupio njegov šut i ostalo je 0:0. U 17. minuti sudija Antoni Bandić je dosudio jedanaesterac koji je samo on vidio, nakon što je Damir Hrelja navodno igrao rukom u kaznenom prostoru, iako ga je lopta pogodila u rame, ali je Dimitrije Zajić promašio cijeli gol, pa je ostalo 0:0, što je izazvalo ‘‘ludu‘‘ reakciju Husrefa Musemića, a publika u Konjicu je burno propratila promašaj iz nepostojećeg penala.

Do kraja prvog dijela su oba sastava pokušavala da postignu pogodak, no u tome nisu uspjeli, te se na odmor otišlo pri najnepopularnijem rezultatu, 0:0.

Musemić je na samom startu drugog dijela u igru uveo Petra Boju umjesto Azura Mahmića, a nekadašnji veznjak Želje je imao dvije odlične prilike koje nije realizovao, ali zato jeste Damir Hrelja koji je lijepim udarcem u 54. minuti doveo Igman u vodstvo. Već u 66. minuti bilo je 2:0, a gol je postigao Stefan Denković nakon sjajnog prodora sa lijeve strane.Denković su u 85. minuti upisao još jednom u strijelce i donio zaslužen trijumf domaćima rezultatom 3:0. 

Igman je nakon ovog trijumfa na 10. mjestu sa 29 bodova.

Sloga se nalazi na osmoj poziciji sa bodom više.

U narednom kolu Igman gostuje Željezničaru, a Sloga Meridian dočekuje Leotar.

Stadion: Gradski stadion u Konjicu. Gledalaca: 500. Sudija: Bandić Antoni (Grude). Žuti kartoni: Hrelja, Oremuš, Musemić, Hebibović, Denković (Igman), Zajić (Sloga). Strijelci: 1:0 – Hrelja (54), 2:0 – Denković (66), 3:0 – Denković (85). 

Igman: Ćeman, Duraković, Drljević, Oremuš, Hrelja, Hebibović (77. Bešagić), Bodul, Dupovac, Denković (88. Alešević), Mahmić (46. Bojo), Ramić (88. Ahmetović). Trener: Husref Musemić. 

Sloga: Trako, Nikolić, Omić, Zajić (79. Bilal), Đorić, Stevanović (57. Peco), Šaula (71. Čolić), Lalić (46. Mihajlović), Starčević (46. Krstovski), Ristić, Milanović. Trener: Vlado Jagodić. 

Enver Nimanović / Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button