DruštvoHercegovinaKulturaVijesti

Zajednički iftar u Mostaru: Poslane poruke zajedništva

Preko 1.300 postača, uprkos prohladnom i danas na momente kišovitom vremenu, prisustvovalo je zajedničkom iftaru koji je večeras održan u Mostaru.

Zajednički iftar prvi put je organizovan u Fejićevoj ulici, koja je povodom manifestacije “Ramazan u Mostaru” posebno ukrašena i osvjetljena, a što je za brojne postače bio poseban ugođaj i doživljaj.

Upravo je zajednički iftar, organiziran i povodom mubarek noći Lejletul-kadr bio centralni događaj manifestacije „Ramazan u Mostaru“ u okviru koje su priređeni brojni sadržaji.

Večerašnjem iftaru su prisustvovale brojne zvanice sa svih nivoa vlasti, a među njima su i gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić te brojni vijećnici.

Na taj način su, između ostalog, sa ovog skupa su poslane poruke zajedništva i kulturnih i vjerskih vrijednosti koje Mostar baštini.

Također, na skupu će se, uz Marića obratiti mostarski muftija, Salem ef.Dedović, a prigodnim ilahijama i kasidama ramazansku atmosferu će upotpuniti Adnan Pajević i Belma Bjelonja.

Inače, organizatori manifestacije “Ramazan u Mostaru” su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, te Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button