DruštvoKonjicKulturaVijesti

KONJIC U nedjelju, 16. aprila na Vaskrs, Sveta Liturgija počinje u 8 sati

FOTO: Toportal.ba

Pravoslavni vjernici pripremaju se za najveći hrišćanski praznik Vaskrs, koji se obilježava u nedjelju, 16. aprila 2023.

U ovoj sedmici vjernici bi trebali da se potrude da oproste jedni drugima sve međusobne grijehe i uvrede.

Posljednja sedmica je Velika ili Strašna sedmica u kojoj se obilježava Hristovo stradanje, a najznačajni dan u toku te sedmice je Veliki petak.

Na Veliki petak, u Crkvi sv. Vasilija Velikog u Konjicu održana je večernja služba sa iznošenjem plaštanice, a u nedjelju, 16. aprila, na Vaskrsenje Hristovo u crkvi će biti služena Sveta Liturgija s početkom u 8 sati.

FOTO: radiokonjic.ba

“Cijela ova sedmica je obilježena bogosluženjima. Na kraju vaskršnjeg posta dolazi nam sedmica koju mi zovemo Strasna sedmica, kada obilježavamo Hristova stradanja, od ponedjeljka do Velike subote, i na kraju dolazi najradosniji, najveći i najvažniji praznik vaskrsenje Hristovo, koje je opisano u sva četiri jevanđelja, a najdetaljnije u Jovanom jevanđelju”– rekao je jerej Igor Mastilović uputivši čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti tradicionalnim hrišćanskim pozdravom “Hristos vaskrse, Vaistinu vaskrse”. – piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button