JablanicaVijesti

Održan tradicionalni omladinski iftar u Jablanici

foto: Medžlis IZ-e Jablanica

U petak, 07. aprila 2023. godine,u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Jablanica i Mreže mladih MIZ-e Jablanica  upriličen je tradicionalni omladinski iftar u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici. Na ovom iftaru prisustvovalo je preko 200 mladih osoba iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, prije svega iz Mostara, Konjica, Ljubuškog, Stoca, Gornjeg Vakufa i Jablanice.

Inače, iftar je protekao u ugodnoj atmosferi, a druženje mladih je nastavljeno i poslije teravih namaza. Bila je ovo ujedno i prilika da se na jednom mjestu okupe mladi, te da u duhu mjeseca Ramazana podijele radost sa svojim prijateljima. Cilj je bio da se bolje upoznaju i da šire mrežu prijateljstva na ovim prostorima te da se druže, da provedu svoje vrijeme s drugima. Članovi Mreže mladih MIZ-e Jablanica koji su iznijeli najveći teret organizacije ovog iftara  zadovoljni su odzivom i iskreno se nadaju da će ovakvi iftari u narednim godinama, postati tradicija.

Medžlis islamske zajednice Jablanica kojem pripada i Mreža mladih se zahvaljuje svima onima, koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji omladinskog iftara, njihovim dragim gostima, a posebno našem Mirzi Teletoviću i Humanitarnom udruženju Atlanta koji djeluje u okviru džemata Zajednice Bošnjaka Džordžije (Georgia) koji su bili i generalni pokrovitelji ovog iftara. Zahvaljuemo se i RTV Jablanica koji su medijski popratili ovaj iftar i porudili se da ostane zabilježena ova lijepa aprilska noć u Jablanici, poručili su iz Medžlisa Jablanica.

Slični članci

Back to top button