BiHPolitika

ALIEFENDIĆ O PRIJEDLOGU SDP-A DA MIJATOVIĆ BUDE MINISTAR POLICIJE FBIH: KAO DA LISICI POVJERITE DA ČUVA KOKOŠINJAC

Zastupnik u Parlamentu FBiH Almedin Aliefendić (SDA) reagirao je na prijedlog SDP-a da Vojin Mijatović bude ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH.

Aliefendić je rekao da je nevjerovatno da Nermin Nikšić, kapetan i pripadnik Armije RBiH, predlaže Vojina Mijatovića iz Banja Luke za ministra unutrašnjih poslova u Sarajevu.

  • Vojinu sa državljanstvom Srbije prepustiti sigurnosni sektor, kreiranje politika i upravljanje sigurnosnim izazovima u vremenu nikad lošije globalne sigurnosne krize je kao da lisici povjerite čuvanje kokošinjca. Suludo je takvoj osobi prepustiti borbu protiv terorizma (nadležnost MUP-a FBiH) u većinski bošnjačkoj Federaciji i islamofobičnom Balkanu i Svijetu – napisao je Aliefendić.

Dodao je da su ‘zaboravili na blisku historiju koja poziva na stalni oprez i budnost’.

  • Za SDP i Osmorku kultura sjećanja na žrtve agresije nije popularna, a može se primijetiti da izbjegavaju otvaranje teških tema zbog Dodika i Čovića. Bez obzira na takav pristup, Bošnjaci pamte žrtve i to da je od agresorskih ruku stradalo preko 100.000 gađana, pamtimo presuđeni genocid, urbicid, historijski najdužu opsadu Sarajeva, ubijenu djecu, silovane bošnjačke žene i mnoga druga monstruozna djela agresora iz Srbije i zločinaca Vojske RS. Visokom cijenom je sloboda plaćena, rane još svježe i nikad zacijeljene – dodaje Aliefendić.

Uputio je i poruku predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću.

  • Druže kapetane, kao suvremenik teškog vremena agresije i zastupnik u Parlamentu FBiH, aktivno pratim političke igre u kojima predstavljaš Bošnjake i kadroviraš Vladu Federacije BiH. Ako su to tvoji i SDP dometi, strašno sam razočaran i zabrinut za sveukupnu sigurnost Bosne i Hercegovine. Zato, u nedostatku povjerenja u kadrovske i sigurnosne politike nove koalicije HNS i Osmorke potpognute iz Banja Luke u liku Vojina Mijatovića, borcima i građanima preostaje da se individualno organizuju kao i devedesetih. Teško će u Bosni i Hercegovini svanuti dan uz pristup naivne i neodgovorne politike Osmorke ili muslimanske reprezentacije – zaključio je Aliefendić.

Hayat

Slični članci

Back to top button