BiHDruštvoHercegovina

U Mostaru zasjedala Biskupska konferencija BiH

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održala je u Mostaru protekla dva dana svoje 86. redovno zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika BK BiH.

Konferenciji su prisustvovali biskupi i nadbiskupi iz regije i svijeta, a predsjednici svih Vijeća i Komisija Biskupske konferencije BiH dali su svoje pisane izvještaje o radu u 2022. godini.

Biskupi su na ovom događaju dogovorili teme za svoje predstojeće susrete, a naglašeno je i kako sa zabrinutošću prate teška ratna događanja u Ukrajini te su pozvali sve članove svojih biskupijskih zajednica na molitvu za prestanak ratnih stradanja.

Ovom prilikom zahvalili su se svim svojim članovima koji su pokazali širinu svoga srca prema onima koji trpe posljedice potresa koji je u februaru pogodio Tursku i Siriju.

Kazali su kako je nada ono najvažnije što ljude okuplja i kako je kršćanstvo vjera nade, a najavljene su i neke od narednih aktivnosti.

(BHRT)

Slični članci

Back to top button