HercegovinaVijesti

Pravnim osobama-udruženjima iz Hercegovine uručene vrijedne donacije

foto: Fena

U BH Telekomu, direkciji Mostar, u ponedjeljak je upriličena svečana dodjela plaketa odnosno donacija za 2022. godinu pravnim osobama-udruženjima s područja koje pokriva ova kompanija za razvoj iz oblasti sporta, obrazovanja i socijalnog segmenta.

BH Telekom svake godine raspisuje javni poziv za dodjelu sredstava iz donacija koje se dijele iz ostvarene dobiti te kompanije, a ove godine radi se iznosu od 2 miliona maraka čime je pokrivena čitava BiH.

“BH Telekom kao društveno odgovorna kompanija, koja značajna sredstva uplaćuje u Budžet FBiH, ponosna je što je ove godine mogla izdvojiti 2 miliona maraka za dodjelu donacija za pravne osobe iz oblasti sporta, obrazovanja i socijalnog segmenta”, istaknuo je direktor Direkcije BH Telekoma Mostar Adil Šuta.

BH telekom je prepoznao važnost dodjele donacija poslovnim subjektima, a osim tog dijela, kompanija investira u razvoj BiH u cjelini.

Naime, BH Telekom značajno pomaže privredu i bh. društvo izdvajanjem za penzijske, zdravstvene fondove, a velika sredstva odvaja i za filmsku industriju te oblast sporta i renomirane sportiste kao što su Lana Pudar i Amel Tuka, bh. reprezentacije, ali druge sadržaje.

Prema riječima direktora Šute, tu je i segment investiranja za sve one koji imaju ideju, viziju i nova kreativna rješenja da zajedno na BH Telekom platformi dalje investiraju i pomažu u razvoju bh. društva.

Nakon slične promocije BH Telekoma u direkciji u Sarajevu, a danas i u Mostaru, u narednom razdoblju dodjela donacija bit će upriličena i u direkcijama: Bihać, Tuzla, Zenica, Goražde i Travnik.

(Fena)

Slični članci

Back to top button