BiHHercegovinaSportVijesti

Velež: Urodila plodom taktika suprotna onoj iz gradskog derbija

foto: dnevni.ba

Borac, Zrinjski, Sarajevo. Tri derbija u kratkom vremenskom intervalu. Tri teške utakmice u kojima je Velež osvojio šest bodova. Nije loše, naprotiv.

Gledajući roster i činjenicu koji su igrači, što zbog ozljeda, što zbog kartona, u outu, možda je šest bodova iz tri zadnje utakmice bio i maksimum Rođenih u ovom trenutku. No, statistika je još bolja ako se računaju samo utakmice iz ovog dijela sezone, bez gradskoj derbija, kao zaostalog susreta. Posušje, Tuzla City,  Sloga, Borac, Sarajevo. Pet pobjeda, bez primljenog gola, skoro izboren plasman u polufinale Kupa. Realno, bolje nije moglo. Iako u nekim utakmicama Velež nije igrao dobro, lijepo za oko, rezultati i bodovi su tu. Velež je tri boda od četvrtog mjesta koje bi moglo voditi u Europu ili još bolje, šest od drugog i trećeg Širokog Brijega i Borca.

Naravno, u nekim utakmicama ekipi treba i malo sreće, kao što je to recimo bilo protiv Sarajeva, ali sreću treba zaslužiti. Velež ovaj put nije imao izbora. Nedim Jusufbegović je za razliku od susreta protiv Zrinjskog, ovaj put više pažnje posvetio obrani vlastitog gola, šanse su se tražile iz neke kontre, polukontre. Na kraju je jednu svoju priliku Velež dočekao, iskoristio je i dodatno popravio statistiku međusobnih dvoboja protiv Sarajeva. Ovo je deveti međusobni duel zaredom u kojem Velež nije izgubio od Sarajeva.

– S obzirom na situaciju u kojoj smo se našli, raspored u kojem smo igrali utakmice, znali smo kako u nekom nadigravanju nemamo šansi. Radili smo za neke momente, situacije koje smo čekali i na kraju smo jednu dočekali, izjavio je Jusufbegović.

– Poveli smo, iako je realno do našeg gola Sarajevo imalo dvije – tri izrazite prilike. Da su oni postigli gol, bilo bi nam puno teže, vjerojatno bi oni utakmicu priveli onako kako su planirali. Međutim, ovog puta, naš trud, naš rad, nekako je nagrađen. Nakon gola momčad Sarajeva je ušla u neki nervozni ritam, što smo mi mogli kazniti kroz neke situacije koje smo imali u tranziciji. Zadovoljni smo s ova tri boda, pogotovo zbog stvari koje su nas pratile, koje su se izdogađale prije i tijekom utakmice. Jer ostali smo bez Hrkaća, ali ga je Domić sjajno zamijenio, zaključio je šef Rođenih.

Za Velež odmora nema, srijeda donosi uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Sloge, a rezultat prve utakmice (3:0 za Velež) ukazuje na to da bi dvoboj trebao biti samo formalnost, iako će nema sumnje Jusufbegović tražiti puni angažman… a vjerojatno će silom prilika, zbog ozljeda, dati priliku igračima koji su imali manju ili nikakvu minutažu u dosadašnjem dijelu sezone.

foto: dnevni.ba

Slični članci

Back to top button