KonjicSportVijesti

Minimalna pobjeda MNK Hercegovina protiv FK Konjic

U drugoj utakmici 15. kola Premijer futal lige BiH, Hercegovina je dočekala u Grudama ekipu Konjica. Utakmica se igra u Grudama, jer se u Širokom Brijegu igraju košarkaške utakmice ABA2 lige.

Utakmica je počela golom. Iako su Konjičani izveli početnu udarac, Hercegovina samo šest sekundi od početka meča dolazi do gola. Anđel Čolak presjekao je pas Jusića ka Biliću, prenio loptu na protivničku polovinu, uvidio da mu niko ne prilazi, te šutnuo u donji lijevi ugao Romovića i pogodio za 1:0.

U 17. minuti meča napravili su igrači Konjica šesti prekršaj i imala je Hercegovina šansu sa deset metara poveća rezutat. Veoma siguran je bio David Zovko, koji je šutirao snažno pod prečku i nije imao golman Romović previše šanse da odbrani ovaj šut.

Već početkom drugog poluvremena imala je Hercegovina veliku šansu, ali šut Grbešića brani golman Romović. Nekoliko momenata kasnije Grbešić nije promašio. Probio je po po lijevoj strani terena i pogodio pod prečku iz mnogo teže situacije za 3:0.

Igrao se 28. minut kada Konjic postiže pogodak i smanjuje rezultat na dva razlike. Predriblao je Leo Kožul svog čuvara i podvalio loptu za Josipa Bilića koji iz neposredne blizine pogađa mrežu Hercegovine za 3:1.

Samo minut kasnije dolazi Konjic do novog gola. Odigrao je Bilić loptu na šest metara za Maida Grahu koji šutira pod prečku iz veoma teške pozicije i pogađa za 3:2.

Dva minuta prije kraja imali su igrači Konjica veliku šansu nakog indirekta Hercegovine, ali šut Jusića je odbranio Rašić. Pokušali su u zadnjim minutama i sa golmanom igračem u polju i imali veliku šansu, ali sa svega metar od gola šut Kožula ponovo je odbrani Rašić.

PREMIJER FUTSAL LIGA BIH – 15. KOLO

MNK HERCEGOVINA – FK KONJIC 3:2

/Čolak 1′, Zovko 17′, Grbišić 21′ – Bilić 28′, Graho 29’/

GRUDE

DVORANA: GSD Grude

SUDIJE: Dragojević, Ivančević, Rajilić

MNK HERCEGOVINA: Rašić, Čolak, Mikulić, Peko, Zovko, Marušić, Vukoja, Palac, Grbešić, Čolak, Ćavar, Marić, Bilić, Kvesić.

FK KONJIC: Romović, Kovačević, Jusić, Handžić, Bilić, Kožul, Graho, Šabanović, Omerović, Debelnogić, Bajramović

Slični članci

Back to top button