DruštvoHercegovinaVijesti

Omladinski klub „Novi val“ Blagaj potpisao sporazum o saradnji sa Univerzitetom „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Omladinski klub „Novi val“ Blagaj i Univerzitet ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru su potpisali sporazum o naučno-istraživačkoj i stručnoj saradnji.

“Predmet ovog sporazuma je naučno-istraživačka i stručna saradnja u realizaciji projekata, terenske nastave i dr. Saradnja će se odvijati kroz zajedničke naučno-istraživačke projekte i istraživanja iz oblasti biologije, ekologije te drugih univerzitetskih smjerova, kao i razmjenu rezultata naučnih i stručnih istraživanja iz navedenih oblasti”, saopšteno je.

„Novi Val“ Blagaj i Univerzitet „Džemal Bijedić“ će učestvovati u zajedničkom organizovanju aktuelnih tematskih predavanja, radionica, seminara, okruglih stolova i simpozija, te neformalnih oblika i drugih aktivnosti.

Omladinski klub „Novi val“ će omogućiti ustupanje kompletne infrastrukture u sklopu Eko centra Blagaj kroz seminare, radionice, okrugle stolove i predavanja.

Sporazum su potpisali rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ Alena Huseinbegović i predsjednik Omladinskog kluba „Novi Val“ Adnan Đuliman, navedeno je u saopštenju.

Mostarski.ba

Slični članci

Back to top button