BiHSport

Danas preostala tri meča 21. kola Premijer lige BiH

Danas su na rasporedu preostala tri meča 21. kola Premijer lige BiH, a u centru pažnje biće duel Širokog Brijega i Sarajeva.

Očekuje se da stadion Pecara bude ispunjen do posljednjeg mjesta za duel ovih rivala, a dolazak su najavile i Horde zla, koje su inače u bojkotu utakmica Sarajeva.

Sarajevu je ovaj meč vjerovatno i jedna od posljednjih prilika da ostane u igri za borbu za mjesta koja vode u Evropu, dok Široki nije pod tolikim pritiskom, pošto iza sebe ima fenomenalnu jesenju polusezonu.

Biće zanimljivo vidjeti koga će Mirza Varešanović odlučiti ostaviti na tribinama, pošto je na to primoran zbog prekomjernog broja stranaca u ekipi. Samo pet ih može igrati, a Sarajevo ih ima osam.

Bordo tim ima tri vezana poraza i tražit će prekid ovog lošeg niza, a Pecara za njih sigurno nije pravo mjesto za takvo nešto, pošto je tradicija na strani Širokobriježana.

Taj meč je na rasporedu od 16 sati, a ranije će biti odigrana dva susreta. Od 13 sati se sastaju Tuzla City i Sloga, odnosno Zrinjski i Posušje.

Zrinjski je apsolutni favorit protiv Posušja, koje je u borbi za opstanak, baš kao i Tuzla City i Sloga.

Dueli iz Čitluka i Širokog Brijega biće u TV prenosu. Meč Širokog i Sarajeva možete pratiti na Moja TV, a Arena Sport radi prijenos duela sa stadiona Bare, gdje Zrinjski dočekuje Posušje.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Leotar – Igman 1:1

Željezničar – Sloboda 1:0

Velež – Borac 1:0

13:00 Tuzla City – Sloga

13:00 Zrinjski – Posušje (Arena Sport)

16:00 Široki Brijeg – Sarajevo (Moja TV)

Slični članci

Back to top button