DruštvoKonjicVijesti

Buturović Polje: Počele aktivnosti na izgradnji kuće velikog igrača, prijatelja i komšiju, Samira Biteviju

Nakon što su ratna dešavavnja njegovu porodicu primorala da napusti rodnu Foču, Samir Bitevija izbjegao je u Goransko Polje. Kao i stotine drugih porodica, u dolini Neretvice dočekala su ih širom otvorena vrata dobrih Klišana.

Boravak mnogih spomenutih porodica u ovom kraju imao je privremeni karakter pa su se, u potrazi za boljim životom i perspektivama, uputili u različite dijelove svijeta. Za razliku od njih, Samir i njegovi najbliži, odlučili su ostati u našem kraju i tu graditi život.

Iskoristviši nevjerovatni fudbalski talenat koji ima, popularni Beca predvodio je ekipu “Neretvica” na brojnim turnirima u malom fudbalu širom Konjica i Jablanice, a od prvih dana je i član Fudbalskog kluba Klis, čiji je, bez sumnje, najznačajniji igrač u historiji.

Najvećim dijelom zahvaljujući Samiru, FK Klis je ostvario historijske uspjehe i postao najuspješniji sportski ambasador doline Neretvice.

S obzirom na to da porodica Bitevija nema riješeno stambeno pitanje, a izrazili su želju da isključivo ostanu u Buturović Polju, odlučili smo otpočeti aktivnosti u procesu izgradnje kuće za našeg velikog saigrača, prijatelja i komšiju.

Lokacija je već određena i izvršeno je djelomično ravnanje terena za izgradnju kuće. Dom Samira Bitevije nalazit će se u tzv. Novom naselju, u neposrednoj blizini stadiona FK Klis, na kojem nas je Beca toliko puta usrećio svojim maestralnim golovima i asistencijama.

Znajući koliko je Bitevija učinio na promociji ovog kraja, i sve nas zadužio, pozivamo vas da zajedničkim snagama izgradimo njegovu kuću i iz ponosne i čestite doline Neretvice pošaljemo još jednu prelijepu sportsku i ljudsku poruku.

Svoje novčane priloge možete uplatiti na tekući račun broj:

1613-0000-7679-1948, otvoren kod Raiffeisen banke u Konjicu.

Svrha uplate: Poklon – pomoć u izgradnji kuće.

Kontakt osobe za prikupljanje sredstava još su Sehmin Hakalović i Nedim Padalović, koji stoje na raspolaganju za sve dodatne informacije i uplate.

Sve donacije bit će, u duhu potpune transparentnosti, uredno evidentirane i objavljene na Facebook stranici Buturović Polje, gdje ćemo i redovno postavljati informacije i fotografije o dinamici izvođenja radova, objavljeno je na pomenutoj stranici.

Foto: J. T.

Slični članci

Back to top button