KonjicSportVijesti

Gigović sudi utakmicu Leotar – Igman

Pred nama je 21. kolo Premijer lige BiH.

Utakmicama 21. kola u vikendu pred nama nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine, a N/FS BiH je delegirao i sudije za ovo kolo.

Derbi začelja igra se u Trebinju gdje Leotar dočekuje Igman uz arbitražu Miloša Gigovića iz Gradiške. Njemu će pomagati Radislav Kačavenda iz Gradiške i Sarajlija Enes Đozić. Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice. Utakmica se igra u subotu 4.marta sa početkom u 13 sati.

Tuzla City će u Srebreniku u nedjelju od 13 sati dočekati Slogu, a meč sudi Mateo Musa iz Čitluka. Pomažu mu Goran Dujak iz Odžak i Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

Lider na tabeli, Zrinjski, u hercegovačkom derbiju u nedjelju od 13 sati čeka Posušje, a duel će suditi Admir Musić iz Sarajeva, sa pomoćnicima Edinom Redžovićem iz Sarajeva i Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša, dok će četvrti sudija biti Dragan Petrović.

Jedna od utakmica koja privlači najviše pažnje je duel Veleža i Borca na stadionu “Rođeni” u subotu od 18:30 sati, a ovaj meč će suditi Luka Bilbija iz Prijedora, sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkom i Mirzom Demirom iz Kaknja, dok je četvrti sudija, zanimljivo, Irfan Peljto.

Još jedna utakmica koja privlači mnogo pažnje je derbi Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari. Ovaj meč koji se igra u nedjelju od 16 sati povjeren je Erminu Sivcu iz Zenice, sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Markom Pejićem iz Mostara. Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović.

Susret starih rivala Željezničara i Slobode na Grbavici sudiće Dražen Marić iz Bijeljine, sa pomoćnicima Božidarom Rustićem iz Gradiške i Nebojšom Žugićem iz Banjaluke. Četvrti sudija je Darko Gedžić iz Brčkog. Meč se igra u subotu sa početkom u 16 sati.

Slični članci

Back to top button