HercegovinaVijesti

Skupština HNK-a prihvatila Nacrt zakona o socijalnoj zaštiti

Na sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je usvojen Zaključak kojim se prihvaća Nacrt Zakona o socijalnoj zaštiti, kao dobra osnova za izradu Prijedloga Zakona.

Razlog za izradu Zakona o socijalnoj zaštiti nalazi se u obavezi realiziranja Zaključka Skupštine HNK-a kojim su zaduženi Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite i Vlada HNK-a da izrade novi Zakon o socijalnoj zaštiti, saopćeno je iz Stručne službe Skupštine HNK-a.

Primjedbe i prijedlozi na Nacrt Zakona koji su izneseni na sjednici Skupštine bit će dostavljeni Vladi HNK-a na razmatranje, a zastupnicima je ostavljen rok od 15 dana da u pisanom obliku dostave dodatne primjedbe i prijedloge.

Skupština je dala pozitivno Mišljenje na Nacrt Zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u FBiH.

Na današnjoj sjednici još je usvojena Odluka o usvajanju Izvještaja Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNK-u iz članka 1. Zakona o izvršenju sankcija u HNK-u za 2021. godinu te Odluka o usvajanju Informacije o realiziranju potpisanih ugovora o koncesijama iz oblasti vodoprivrede zaključno sa 31. decembrom 2022. godine, dodaje se u priopćenju.

Slični članci

Back to top button