KonjicSportVijesti

Pobjeda košarkaša Konjica protiv KK Visoko

U subotu je ekipa Košarkaškog kluba Konjic u Sportskoj dvorani Konjic odigrala utakmicu 16. kola A1 lige FBiH, grupa jug, protiv ekipe KK Visoko.

Nakon nekoliko tijesnih poraza u prethodnim utakmicama, na ovoj utakmici Konjičani su ostvarili pobjedu rezultatom 84:70. U prvom dijelu sezone u Visokom je Konjic poražen sa 9 poena razlike, pa mu je bila potrebna pobjeda sa više razlike, kako bi bili bolji u međusobnom odnosu i bili u boljoj prilici za opstanak u ligi.

Sa mnogo volje i želje, uz dobru odbranu, igrači Edina Madžaka su uspjeli ostvariti zacrtano. Kenan Hebibović kapiten KK Konjic pružio je odličnu partiju sa 17 poena, 16 skokova i 8 asistencija. Ostatak ekipe je također pružio dobru igru, a dvocifreni su još bili Hasagić sa 10, Hajdar 12, Guhdija 13, te Ali Mašić koji je bio najefikasniji i poenterski predvodio ekipu sa 20 poena.

Bila je to važna pobjeda protiv veoma spremne ekipe, do kraja sezone su ostala još 2 kola, ekipa Konjica je slobodna naredno kolo i ima još jednu gostujuću utakmicu protiv KK Bošnjak.

U ostalim utakmica 16.kola A1 lige postignuti su sljedeći rezultati: Turbina – Radnički 91:89, Vogošća – Igman Burch 58:66, Bošnjak – Spars Travnik 112:71, Kakanj je bio slobodan.

Na tabeli vodi Igman Burch sa 27 bodova, slijedi Kakanj sa 24, Bošnjak i Radnički sa po 23, Turbina,Vogošća i Spars Travnik imaju po 20 bodova, Konjic 18 i Visoko 17 bodova.

Enver Nimanović / Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button