HercegovinaVijesti

MUP HNK: Izvod iz biltena za protekli vikend

Proteklog vikenda (17-20.2.2023. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 6 prijava;  na području Mostara 2, na području Jablanice 2 i na području Konjica 2.                  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj i to na području Mostara. 

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 16 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 8, na području Čapljine 3, na području Konjica 2, na području Jablanice 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Čitluka 1. Šest je lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 17.2.2023. godine, u 15,05 sati, u PS Mostar Sjever prijavio je vlasnik preduzeća „Megaco“ u ul. M. Tita u Mostaru, da je u navedenom objektu zatekao nn muško lice koje je izvršilo provalu, te da je počinitelju tom prilikom ispao mobitel marke Samsung. Po izjavi prijavitelja otuđene su toplotne crpke i elektro motori veće materijalne vrijednosti. Patrola policije je utvrdila da je počinitelj B.B. (2001) koji je oko 17,40 sati lišen slobode. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 17.2.2023. godine u PS Mostar Centar je prijavio A.B. da na lokalitetu naselja Tekija gore dva automobila. Patrola policije je utvrdila da je došlo do požara na vozilu marke Mercedes vlasništvo A.B. i vozilu marke Chevrolet vl. A.F. Na lice mjesta pozvani su pripadnici Vatrogasne jedinice. Preduzete sve potrebne mjere.

Slični članci

Back to top button