HercegovinaVijesti

Hercegovina za Tursku i Siriju

foto: mostarski.ba

Prva faza zajedničke akcije Merhameta i Islamske zajednice prikupljanja pomoći za narod Turske i Sirije na području Hercegovine je uspješno završena.

U prisustvu Konzula Republike Turkiye Yasara Erguna iz Mostara je krenuo kamion sa prikupljenom pomoći na osnovu uputstava Ambasade Republike Turske.

Danas će dva kamiona i dva kombi vozila će prikupljenu pomoć dopremiti u centralo skladište Merhameta u Sarajevu odakle će u ponedjeljak krenuti „Merhametov“ konvoj od 20 kamiona za Tursku.

“Pomoć koju danas otpremamo u Sarajevo prikupljena je u Mostaru, Konjicu, Jablanici, Stocu i Tomislavgradu. Ovom prilikom zahvaljujemo se na saradnji Medžlisima Islamske zajednice Konjic, Jablanica, Stolac i Tomislavgrad. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su nam ovih dana pomagali na našim punktovima prilikom razvrstavanja i pakovanja prikupljene pomoći”, saopćeno je iz Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar

Zahvaljuju se kompanijama “Hercegovinalijek” doo Mostar, HP Investing doo Mostar, Hidrolektrane na Neretvi, Euro-Part H.B. doo Mostar, MZ Compay doo Mostar, Konjic-Karton doo Konjic, i Grafičkom studiju “Impress” Mostar.

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar nastvalja akciju prikupljanja novčanih sredstava putem namjenskog žiro računa: 134 720 100 721 37 18 i humanitarnog broja 090 292 001, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button