DruštvoKonjicPolitikaVijesti

Saopćenje za javnost GSS “Prenj” Konjic

Konjički heroji iz GSS Prenj sa gradonačelnikom, Osmanom Ćatićem.

“Poštovani Konjičani i svi prijatelji Gorske službe spašavanja Prenj Konjic,

nakon ispunjene misije i želje da pomognemo Republici Tuskoj i njenom narodu u saniranju posljedica razornog potresa koji je nažalost imao velike smrtne posljedice i ogromna razaranja, svi članovi GSS Prenj Konjic koji su bili dio ove misije stigli su u Bosnu i Hercegovinu.

Zahvaljujemo svima koji su bili u mislima s nama u ovom teškom i izazovnom periodu za sve nas.

Posebnu zahvalnost upućujemo gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću, i Ambasadi Republike Turske koji su nam omogućili da otputujemo u Tursku.

Vraćamo se ispunjenih srca zbog doprinosa koji smo dali, noseći sa sobom jedno iskustvo koje nije nimalo jednostavno i lako, ali koje će nas ojačati u našim budućim nastojanjima da budemo oni koji su spremni pomoći svima koji su u potrebi za vidom pomoći za koji smo mi osposobljeni.

Hvala još jednom za svaku upućenu riječ ohrabrenja, jer vaša podrška bila je naša snaga kojom smo nastojali pomoći ugroženom stanovništvu Republike Turske nakon potresa, ruka koju smo mi pružali svakom djetetu, starcu, svakom ko je našu pomoć trebao.

Neka nam ovo iskušenje bude za nauk svima da moramo biti tu jedni za druge uvijek, a naročito u momentima prirodnih i drugih nesreća.

Mi ruku podrške koju su u vrijeme kada je našoj zemlji bilo najteže pružili Republika Turska i njen narod nismo zaboravili i nikad nećemo, pokazali smo to i na ovaj način.”

GSS Prenj Konjic – UMUT Nada

Slični članci

Back to top button