BiHSportVijesti

Poznato gdje će igrati Igman i Željezničar u prvom kolu nastavka sezone

Nakon susreta osmine finala Kupa naše zemlje koji se igraju za vikend, već narednog vikenda nastavlja se prvenstvo u Premijer ligi.

foto:sportsport.ba

Igraju se susreti 20. kola, a još uvijek nije poznato da li će utakmice biti igrane i na stadionima na kojima je u proteklom periodu došlo do renoviranja travnjaka te određenih radova na samoj infrastrukturi.

To se prije svega odnosi na stadion Asim Ferhatović Hase, a derbi u 20. kolu igraju Sarajevo i Zrinjski. Susret prema svemu sudeći neće biti odigran u Sarajevu.

Radno je i na stadionu FK Igman Konjic. Mnogo posla je bilo pred čelnicima Igmana koji žele da njihov klub susrete nastavka sezone igra u svom gradu. Podsjetimo, Igman je u prvom dijelu sezone bio domaćin u Doboju kod Kaknja.

Igman u prvom kolu nastavka sezone dočekuje FK Željezničar i očekuje se odluka organa NS BiH. Oni će odlučiti da li Gradski stadion u Konjicu ispunjava sve uslove za premijerligaške utakmice, a kako saznajemo Igman je kao rezervnu varijantu prijavio stadionu Rođeni u Mostaru.

Prema trenutnom planu, o čemu su kako saznaje portal sportsport.ba upoznati klubovi, meč Igmana i Željezničara biće odigran u subotu (25.02.) od 13 sati u Konjicu.

foto: sportsport.ba

Očekuje se i zvanična potvrda, no jasno je da će ukoliko tako i bude, tribine stadiona u Konjicu biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Pravu invaziju će sigurno napraviti i navijači Željezničara koji se nadaju da će njihov tim u nastavku sezone startati pobjedom.

Na drugoj strani, Igman se igrački pojačao, na klupu je stigao iskusni Husref Musemić i u Konjicu imaju jasan cilj – opstanak u ligi.

Igman u ovaj meč ulazi sa posljednje pozicije i samo 17 osvojenih bodova, dok je Željezničar četvrtoplasirani i ima na svom kontu 29 bodova. Plavi sa Grbavice imaju i utakmicu manje i to protiv gradskog rivala FK Sarajevo.

U 20. kolu Premijer lige sastaju se još Sloga Doboj – Sloboda, HŠK Posušje – FK Leotar, FK Borac – NK Široki Brijeg i FK Tuzla City – FK Velež.

Podsjetimo, za vikend se igraju susreti osmine finala Kupa BiH.

Četiri utakmice osmine finala Kupa BiH na rasporedu su u subotu, a također četiri meča će se igrati u nedjelju.

Od osam utakmica čak njih šest će biti u direktnom prenosu na Areni Sport. Program počinje već u subotu od 13 sati kada će se u Prijedoru sastati Rudar i banjalučki Borac, a taj meč će biti u direktnom prenosu.

U subotu će se igrati još tri meča. Od 14 sati sastaju se u Gradačcu ekipa Zvijezde i Rudara iz Kaknja, a ova utakmica neće biti u centru pažnje.

Istog dana će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Leotar. Ovaj meč će se igrati od 16 sati i bit će u direktnom prenosu. U subotu program se završava utakmicom u Mostaru između Veleža i Posušja koja će također biti u direktnom prenosu.

U nedjelju se mečevi također igraju u istim terminima. Program počinje utakmicom u Čitluku gdje se sastaju Zrinjski i Laktaši, te ćete i ovu utakmicu moći pratiti u direktnom prenosu.

Od 14 sati u nedjelju će igrati Sloboda i Sloga bez direktnog prenosa. Od 16 sati očekuje nas duel Čelika i Radnika na Bilinom polju, a za ovaj meč je osiguran direktan prenos.

I na kraju program osmine finala Kupa BiH za nedjelju završava se utakmicom između Širokog Brijega i Tuzla Cityja. Utakmica na Pecari igra se od 18:30 sati uz direktan prenos.

sportsport.ba

Slični članci

Back to top button