KonjicVijesti

Konjički volonteri velikog srca odazvali se apelu udruženja Pomozi.ba

foto: Azra Mezit

Nakon apela humanitarnog udruženja “Pomozi.ba”, da je potreban veći broj volontera pri pakovanju pristiglih donacija za ugroženo stanovništvo Republike Turske i Sirije, odazvali su se mnogi.

Humanoj misiji svoj doprinos odlučila je dati i grupa mladih iz Konjica, koji su se okupili na inicijativu aktivistkinje Azre Mezit.

Osamnaest mladih Konjičana jutros je posjetilo sabirni centar Udruženja Pomozi.ba u Blažuju, odakle su sa mnogim drugim volonterima iz BiH poslali snažnu poruku o jedinstvu u teškim vremenima.

O samoj akciji , više detalja za portal novikonjic.ba otkrila je aktivistkinja Azra Mezit.

– Obzirom da sam aktivan član tri nevladine organizacije u Gradu Konjicu i da poznajem mnogo mladih koji su također aktivni u našoj zajednici, organizovati ovakvu akciju bilo je lako. U ovoj akciji učestvovalo je 18 mladih, iako je broj prijavljenih bio veći, nažalost zbog ograničenog kapaciteta moglo nas je ići samo 18. Prelijep je osjećaj znati da svojim doprinosom, ma koliko on bio mali, možemo olakšati nečiji život. I zaista je predivno bilo vidjeti sve te ljude koji su danas dali svoj maximum i odvojili svoje vrijeme došavši da pomognu.

Također je iskoristila priliku, da se zahvali onima koji su olakšali realizaciju ove humane misije.

Ovim putem se zahvaljujem firmi Pripo d.o.o koja je dala svoj doprinos ovoj akciji i obezbijedila nam besplatan prevoz, kao i našim volonterima, koji su danas uradili zaista sjajan posao. Mladi iz grada Konjica su uvijek spremni da doprinesu svojoj zajednici, što smo najbolje mogli vidjeti u vrijeme pandemije, ali i kada je to potrebno drugima, kao što je sada potrebno Turskoj i Siriji, izjavila je Azra Mezit za naš portal.

Dio današnje atmosfere iz sabirnog centra možete pogledati u nastavku.

Slični članci

Back to top button