HercegovinaKonjic

MUP HNK Bilten dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 10.02-13.02.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 9 prijava  i to na području Mostara 3, na području Čapljine 3, na području Konjica 2 i na području Prozora  1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je pet slučajeva i to na području Mostara 3, na području Čitluka 1 i na području Prozora 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 13 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 5, na području Čapljine 2, na području Prozora 1, na području Konjica 3 i na području Jablanice 2 u kojima je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena dok su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 11.02.2023.godine u 13,25 sati  PU Konjic je obaviještena da je NN lice izvršilo samoubistvo skokom sa zgrade , soliter 1. U Ul. Kolonija. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su pred ulazom u soliter 1. zatekli beživotno tijelo za koje su utvrdili da se radi o V.Z.(1932) iz Konjica koja je, po izjavi njene sestre S.N.(1944) iz Konjica sa kojom je živjela u stanu , izjavila da je ista izašla na balkon stana te skočila sa balkona na jedanaestom spratu zgrade. Na licu mjesta izvršen je uviđaj. 

Slični članci

Back to top button