DruštvoSvijetVijesti

Đoković s prijateljem Jusufom uputio poruku podrške Turskoj

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pružio je podršku Turskoj nakon razornih zemljotresa koji su odnijeli hiljade života i brojne ljude ostavili bez krova nad glavom.

Nakon osvajanja Australian Opena Novak se vratio u srbijansku prijestolnicu, gdje vrijeme, između ostalog, provodi i sa prijateljem Jusufom Gultekinom, inače nogometašem turskog drugoligaša Samsuna.

“Nalazim se u Beogradu sa prijateljem Jusufom. Želim da pošaljem podršku i pozdrave svim ljudima u Turskoj koji prolaze kroz težak period. Vidio sam fotografije i snimke razaranja koja su ostala poslije zemljotresa. Svim porodicama želim da kažem, moje srce je sa svima vama i nadam se da će ljudi ostati jaki i da će se oporaviti zajedno. Najljepše želje i ostanite jaki”, rekao je Novak.

Broj smrtnih slučajeva u Turskoj dosegnuo je 29.605, saopćio je u nedjelju turski koordinacijski centar za hitne slučajeve SAKOM.

Jug Turske i sjever Sirije su prije sedam dana pogodila dva snažna zemljotresa jačine 7,8 stepeni i 7,7 stepeni po Richteru. Nakon ova dva zemljotresa kroz čitavu sedmicu zabilježena su podrhtavanja tla.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button