KonjicSportVijesti

Futsaleri Konjica preokretom do uvjerljive pobjede u Čitluku

Futsaleri Konjica su nakon sjajne igre i preokreta u drugom poluvremenu, rezultatom 6:3 u Čitluku u 12.kolu Premijer futsal lige BiH savladali domaće MNK Brotnjo i došli do izuzetno važne  pobjede.

Dva gola za Konjic postigao je bh.reprezentativac Amir Baručija, po jedan gol dali su Nermin Jusić, Dejan Debelnogić, Amel Handžić i Josip Bilić.

Domaći su dobro ušli u utakmicu i poveli preko Ivana Ivankovića, a veoma brzo novi pogodak za Brotnjo, gol je postigao Darko Ivanković. U  17. minuti Konjic preko Debelnogića postiže gol, tako da se na odmor otišlo vodstvom Brotnja od 2:1.

Početkom drugog poluvremena domaćin preko Darka Ivankovića povećava na 3:1.

Nakon toga dolazi do pada u igri domaćina, odlična igra gostiju i prekokret kakav se rijetko viđa. U 32. minuti Baručija sjajno prosljeđuje do kapitena Jusića, koji pasom u sredinu pronalazi Handžića, a ovaj pogađa za 3:2. Samo minutu kasnije Amir Baručija anulira prednost i donosi Konjicu poravnanje rezultata. Baručija je postigao i pogodak za potpuni preokret Konjica u 35. minuti. Debelnogić prenosi loptu na protivničku polovinu i dodaje do Jusića, kapiten pronalazi Baručiju koji pogađa za 3:4.

U 36.minuti pogodak Jusića, kapiten Konjica oduzima loptu, probija po desnoj strani i šalje loptu iza leđa golmana Brotnja za 3:5. Brotnjo nakon toga kreće sa viškom, pokušava smanjiti, a sve njihove nade pokopao je Josip Bilić koji postavlja konačnih 3:6.

Poluvrijeme iz snova za goste iz Konjica, koji su uspjeli u osam minuta postići čak pet pogodaka, i na kraju doći do uvjerljive i itekako značajne pobjede, koja izabranicima Mirka Čampare daje  za pravo da se bore za poziciju koja vodi u play-off.

MNK Brotnjo – FK Konjic  3:6 (2:1)

Strijelci: Ivanković I. 4, Ivanković D. 4, Ivanković D.22 – Debelnogić 17, Handžić 31, Baručija 32, Baručija 36, Jusić 36, Bilić 38.

MNK BROTNJO: Vučić, Ivanković A, Ivanković I, Ivanković D, Raguž, Dujmović A, Ćorić, Vučić T., Prusina, Miličević, Topić, Džida i Dujmović S.

MNK KONJIC: Romović, Jusić, Handžić, Bilić, Dejan Kovačević, Dino Kovačević, Kožul, Graho, Begić, Baručija, Macić, Omerović, Debelnogić i Bajramović.

Enver Nimanović/novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button