Sutra u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu u organizaciji Sportskog saveza u BiH održat će se 78. manifestaciju izbora sportiste i sportske ekipe za 2022. godinu u BiH.

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali Adnan Elezović, predstavnik Grada Konjica, Branislav Crnogorac, predsjednik SS u BiH, Vlatko Glavaš, predsjednik Organizacionog odbora i Muhamed Bikić, potpredsjednik Žirija.

Priznanja će biti dodijeljena u sljedećim kategorijama: Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa (sportske igre), najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, top 10 najboljih sportista u BiH – vrhunski rezultat, ambasador sporta, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine, nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”, novinara „Boro Glušac“, sportska ličnost decenije… Od ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada „Ivica Osim“, koja uz tradicionalnu nagradu “Mirza Delibašić”, ovoj najdužoj sportskoj manifestaciji u BiH daje poseban značaj.

Generalni pokrovitelj 78. izbora sportiste i sportskih ekipa BiH u 2022. godini je Grad Konjic, uz pokroviteljstvo i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

By nk 1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *