HercegovinaJablanicaSportVijesti

Ministar Hadžović ugostio trenera MNK Pionir iz Jablanice

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s trenerom Malonogometnog kluba Pionir, Adisom Halilhodžićem, povodom Sportskog turnira koji će se održati 21. januara 2023. godine u Sportskoj dvorani Jablanica, a u sklopu obilježavanja 30 godina 44. Brdske brigade Jablanica. Tim povodom resornom ministru uručena je zahvalnica za podršku, doprinos i uspješnu saradnju u proteklom periodu.
foto: monkshnk.gov.ba

 „Drago mi je što sam danas ugostio trenera Malonogometnog kluba Pionir i što sam čuo mnogo o njihovim rezultatima, planovima i ciljevima. Ministarstvo je tokom proteklog perioda nastojalo da podrži pozitivne priče i događaje na području našeg kantona. S tom praksom nastavili smo i dalje i odlučili podržati i ovaj turnir. Podržavanjem ovakvih aktivnosti promovišemo i bavljenje sportskim aktivnostima naše djece“, istakao je ministar Hadžović.

Na turniru će učestvovati 8 ekipa s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, uzrasta 2012/2013. godište.

Trener Halilhodžić zahvalio je resornom ministru na srdačnoj dobrodošlici i podršci.

Ovim putem iskreno se zahvaljujem Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i ministru Hadžoviću što je prepoznao naš rad i podržao aktivnosti koje radimo na prostoru Općine Jablanica. Čast nam je što je Ministarstvo ovogodišnji sponzor turnira“, kazao je Adis Halilhodžić.

monkshnk.gov.ba

Slični članci

Back to top button