KonjicSportVijesti

(VIDEO)  Fudbaleri Igmana krenuli sa pripremama

FOTO: E.N./novikonjic.ba

Fudbalski klub Igman Konjic prozivkom i prvim treningom krenuo je sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

VIDEO: E.N./novikonjic.ba

Na Gradskom stadionu u Konjicu prozivku je izvršio novi šef stručnog štaba Husref Musemić sa svojim saradnicima, a prvom okupljanju prisustvovao je Džahid Muratbegović predsjednik FK Igmana, kao i Zajko Zeba direktor kluba i ostali članovi rukovodstva ekipe iz Konjica. Na prozivci i prvom treningu u ovoj godini prisustvovao je i veliki broj simpatizera Igmana.

Muratbegović i Musemić prvo su se obratili prisutnim medijima, odgovarali na postavljena pitanje o igračkom kadru, planu priprema i o stručnom štabu kluba.

Predsjednik je govorio o dinamici radova na stadionu,o eventualnim promjenama u igračkom kadru, daljim planovima, dok je šef struke rekao ko je sve u stručnom štabu, planu priprema, dok je na pitanje o igračkom kadru i pojačanjima odgovorio da se radi na tome.

“Cilj svih nas, predsjedništva, mene kao prvog čovjeka, šefa struke, uključujući i trenere i igrače je opstanak. Ubijeđen sam, ako svako bude radio svoj posao, da ćemo to ostvariti. Što se tiče igranja utakmica u Konjicu, ubijeđeni smo i sigurni da ćemo učiniti sve da obezbjedimo minimum minimuma koji je neophodan da 25. februara u 20.kolu Premijer lige dočekamo  Želju. Što se tiče odlaska Ramića i Durakovića od toga nema ništa”, rekao je predsjednik kluba Džahid Muratbegović.

“Kada je igrački kadar u pitanju, vjerovatno ćemo već sutra imati neke nove igrače na treningu, radimo na tome. Pokušali smo da idemo u Antaliju na pripreme, ali nećemo. Idemo 5. februara u Međugorje, već 21. januara imamo utakmicu sa Posušjem, 28. igramo sa Veležom, 4. februara protiv Širokog Brijega, tako da imamo već tri dogovorene utakmice” – rekao je Musemić.

VIDEO: E.N./novikonjic.ba
VIDEO: E.N./novikonjic.ba

Nakon obraćanja medijima predsjednika i šefa stručnog štaba, fudbaleri Igmana u veoma dobroj i pozitivnoj atmosferi odradili su i svoj prvi trening na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Konjicu.

Enver Nimanović/novikonjic

Slični članci

Back to top button