BiHVijesti

Dobre vijesti za vozače: Saobraćaj se odvija bez većih problema

foto: pixabay/ilustracija

Ovog jutra se u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Za razliku od jučer, kada su zbog snijega brojni vozači imali problema, danas se saobraćaj odvija bez većih problema.Jučer su se na određenim dionicama automobili jedva probijali, dok su kamioni zapeli u snijegu. Na Karauli je nastao pravi saobraćajni kolaps, a loša situacija bila je i na Majevici.

Na dionicama u višim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na kolovozu, upozoravaju iz BIHAMK-a.

– U jutarnjim satima, uslijed nižih temperatura, na svim tim dionicama moguće je formiranje poledice. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik. Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

BIHAMK

Slični članci

Back to top button