KonjicVijesti

Stanovnici doline Neretvice osnivaju dobrovoljno vatrogasno društvo “Klis”

foto: fb. Buturović polje

Stanovnici doline Neretvice osnovat će dobrovoljno vatrogasno društvo “Klis”.

Kako navode, veliki požari koji su harali dolinom Neretvice u aprilu 2020. godine definitivno su potvrdili da je na ovom području neophodno uspostaviti barem osnovnu protivpožarnu infrastrukturu, odnosno osigurati minimum opreme potrebne za brzo djelovanje i gašenje požara.

“Svjesni da možemo računati jedino i isključivo na vlastite snage, Mjesna zajednica “Neretvica” uputila je prema gradskim strukturama zahtjev za izdavanje vatrogasne opreme za interventne potrebe. Vlastitim snagama i resursima moramo ići naprijed! Uz minimum adekvatne opreme i 15-ak dobrovoljaca, uvjereni smo da ćemo moći odgovoriti na sve zadatke i zaustaviti požare prije njihovog većeg širenja. U predstojećem periodu ćemo se fokusirati na iznalaženje modaliteta za zatvaranje finansijske konstrukcije za nabavku dodatne osnovne vatrogasne opreme, kao i pronalazak adekvatnog prostora za njeni smještaj”, naveli su iz mjesne zajednice Neretvica.

Nedavno je Civilna zaštita Konjic uručila donaciju u vidu 15 vatrogasnih brentača, koje su (po pet) raspoređene u osnovne škole u Parsovićima i Seonici i prostorije FK Klis.

abrasmedia.info

Slični članci

Back to top button