HercegovinaVijesti

U pet neradnih dana u HNK 23 nesreće, 7 narušavanja javnog reda i mira i 19 prijava

foto: Pixell

U razdoblju od 30.12.2022. do 4.1.2023. godine, iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 19 prijava; na području Mostara 9, na području Čapljine 5, na području Konjica 4 i na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 7 prekršaja; na području Mostara 4, na području Jablanice 1, na području Čapljine 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 23 saobraćajne nezgode; na području Mostara 10, na području Jablanice 5, na području Čapljine 3, na području Konjica 3, na području Čitluka 1 i na području Prozor-Rame 1. Šest je lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

1.1.2023.godine, u mjestu Potoci, J.B. (1985) počinio je saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštetio više putničkih vozila, te ogradu privatne kuće, nakon čega je s noževima u rukama prijetio okupljenim građanima, te se zaključao u svoju porodičnu kuću. Nakon izlaska iz kuće policijski službenici su ga savladali, lišili slobode i sproveli u PS Mostar Sjever, a zbog izrazito agresivnog ponašanja smješten je na Odjel neuropsihijatrije bolnice dr. Safet Mujić u Mostaru gdje je zadržan na liječenju. Isti je u međuvremenu izjavio da je u njegovoj porodičnoj kući postavljena eksplozivna naprava, te je izvršen KDZ pregled kuće u kojoj nije ništa pronađeno. Vozilo BMW prevezeno je u krug PU Mostar. O svemu je upoznat nadležni tužilac, te je izvršen uviđaj.

muphnk.ba

Slični članci

Back to top button