BiHVijesti

U periodu oko Nove godine jutarnje temperature će se kretati i do minus 15 stepeni

Foto: BHRT/Edis Deljković

Prvi dani astronomske zime u Bosni i Hercegovini proteći će u stabilnim vremenskim prilikama uz nešto više sunčanih intervala, posebno na području Hercegovine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Jutra će biti hladna, sa slabim mrazom u Bosni koji će u drugom dijelu sedmice izostati. Dnevne temperature tokom sedmice će rasti i dosezati u mnogim krajevima iznad deset stepeni. U prijepodnevnim satima, moguća je magla ili niska oblačnost u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni.

Jutarnje temperature zraka variraće od minus tri do tri u Bosni, na jugu Hercegovine do devet stepeni Celzijusovih. Najviše dnevne temperature između tri stepena i devet, na jugu zemlje do 13 stepeni. U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature variraće između jedan i pet stepeni u Bosni, do 10 na području Hercegovine.

Prema raspoloživim sinoptičkim podacima, pad temperature zraka i izraženije padavine u Bosni i Hercegovini prognoziraju se u srijedu (28. decembra). Padavine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega u Bosni, a na području Hercegovine kiša. Od srijede pa do kraja prognoznog perioda očekuju se manje količine snježnih padavina u Bosni.

Jutarnje temperature variraće u rasponu između minus deset stepeni i minus tri, u Bosni do jedan u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između minus sedam i minus jedan u Bosni, do pet u Hercegovini.

U periodu oko Nove godine jutarnje temperature će se kretati i do minus 15 stepeni. (Bhrt)

Slični članci

Back to top button