BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Novi načelnik Policijske uprave Konjic: Mustafa Gakić

Mustafu Gakića će na dosadašnjoj poziciji komandira u PS Konjic zamjeniti Ismail Kadić, viši inspektor – saznaje portal novikonjic.ba.

Dugogodišnji profesionalac u policijskoj službi

Mustafa Gakić, diplomirani pravnik, rođen u Gakićima, već je ostavio pozitivan trag u policijskim redovima. Karijeru je započeo krajem 1991. godine, radeći u saobraćajnoj policiji. Kasnije je prešao u Policijsku stanicu Konjic, gdje je deset godina radio kao kriminalistički inspektor u Odjeljenju kriminalističke policije.

Posebno je vrijedno spomenuti da je Mustafa Gakić, kao komandir Policijske stanice Konjic, posvetio pjesmu “Način života” ubijenim policajcima, izražavajući poštovanje prema njihovoj hrabrosti i žrtvama. Njegova posvećenost i osjećajnost prema kolegama u uniformi svjedoče o njegovoj dubokoj povezanosti s policijskom službom i zajednicom.

Kao osoba koja voli prirodu i planinarenje, Mustafa Gakić će sigurno pronaći vremena za uživanje u prirodnim ljepotama oko Konjica. Njegova strast prema prirodi i planinama dodatno obogaćuje njegovu ulogu u zajednici. Također, saznajemo da će naredne 2025. godine ići u penziju, što mu pruža priliku da se posveti svojim interesima i doprinese lokalnoj zajednici na drugačije načine.

Gakićevo imenovanje za načelnika Policijske uprave Konjic svakako predstavlja važan korak u policijskom kadroviranju MUP-a HNK. Ovaj korak također donosi određenu odgovornost i priliku za daljnji doprinos sigurnosti i dobrobiti građana Konjica.

Slični članci

Back to top button