BiHHercegovinaSportVijesti

Velež i Borac večeras igraju evropske utakmice

Bh. klubovi Velež i Borac večeras će otvoriti evropsku sezonu.

Velež će na stadionu Grbavica dočekati Inter iz Andore u okviru prvog pretkola Konferencijske lige. Susret se igra od 20:00 sati.

– Iskreno i mi imamo malo informacija o protivniku. Lično sam igrao utakmice Evrope, ali nisam se susretao s klubovima iz Andore. U svojoj ekipi imaju dosta Španjolaca i tako će vjerovatno i igrati. Fokus je totalno na nama. I mi i oni su u pripremnom periodu i sigurno da ni oni ne znaju puno o nama zato je bitno da stavimo fokus na nas i ono što smo mi radili. I ja sam tu kratko, osam dana i mislim da smo maksimalno dali kako ja za ekipu tako i ekipa za mene i u jako kratko vrijeme smo stvorili odličnu atmosferu. Jako bitna utakmica, cilj nam je u dvije utakmice proći dalje i ovu sedmicu smo fokusirani izričito na tome, započeo je trener Veleža Damir Čanadi uoči večerašnje utakmice.

Sa druge strane, banjalučki Borac večeras čeka izazov u Ligi prvaka. U prvom pretkolu Lige prvaka, Velež će večeras odmjeriti snage sa Engatijom.

“Kad je u pitanju naša forma, rezultati pokazuju da dobro radimo, dobro treniramo i nagrađeni smo s nekim ishodima iako to u pripremnom periodu možda nije previše u fokusu. Promijenili smo određeni broj igrača, zarotirali smo malo kadar, a opet ponavljam, možda sam i dosadan, potrebno nam je vrijeme, koje u ovom trenutku nemamo. Ipak, smatram da je bilo dovoljno da upoznamo jedni druge i da se adekvatno pripremimo za albanskog osvajača ‘duple krune’. Ima Egnatija i dovoljno mana, koje ćemo probati da iskoristimo kako bismo stekli prednost pred revanš u Elbasanu”, rekao je trener Borca Mladen Žižović Žižović uoči utakmice.

Susret Borca i Engatije igra se od 21:00 sati.

Slični članci

Back to top button