BiHDruštvoHercegovinaKonjicSportVijestiZanimljivosti

Gradonačelnik Konjica priredio prijem za juniorske prvake FK Igman

U okviru “Dana grada Konjica”, gradonačelnik Osman Ćatić ugostio je u zgradi gradske uprave mlade konjičke fudbalere, juniore FK Igman, trenere Šefka Macića i Emira Čilića, te šefa omladinskog pogona Amela Murtića.

“Ovaj historijski uspjeh zaslužuje našu pažnju. Upriličili smo prijem za ove mlade momke i njihove trenere, želeći im iskazati poštovanje što nas bilježeći sportske uspjehe čine ponosnim. Čestitam igračima, trenerima i upravi Fudbalskog kluba Igman Konjic na osvajanju titule prvaka Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa Jug. Gradska uprava Konjic nastojala je uložiti maksimalne napore u skladu sa svojim mogućnostima u unaprijeđenje uslova, kako bi sve uzrasne kategorije mogle trenirati u što boljim i kvalitetnijim uslovima. S obzirom da im predstoji doigravanje za Premijer ligu, iskreno se nadam da će u tome i uspjeti. Želim im mnogo sreće”, kazao je gradonačelnik Ćatić.

Trener FK Igman Konjic, Šefko Macić, izrazio je zahvalnost za podršku koju im pružaju Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom i uprava Kluba. “S obzirom da sada imamo zaista izvanredne uslove za treniranje, a kako smo čuli najave da će se graditi još jedan teren, to će značiti da ćemo u tom slučaju imati idealne uslove za još kvalitetniji rad”, kazao je Macić.

Šef omladinskog pogona FK Igman Konjic, Amel Murtić, čestitao je juniorskoj ekipi na postignutim rezultatima i izrazio nadu da će mladi fudbaleri pokazati kvalitet u razigravanju za ulazak u Premijer ligu BIH.

Najbolji strijelac juniorske ekipe Igmana i lige, Mirza Džumhur, naglasio je da su trenirali za ovo skoro svih 10 godina kroz omladinski pogon. “Veoma mi je drago što idemo u kvalifikacije. Bilo je dosta zahtjevno, dosta teških utakmica. Nije lahko biti prvi i iznijeti taj teret. Uspjeli smo i idemo dalje”, naglasio je Džumhur.

Kapiten juniorske ekipe FK Igman Konjic, Tarik Hondo, zahvalio se svima, posebno gradonačelniku na prijemu i podršci. “Svi se trudimo i dajemo zaista sve od sebe, a ono što nas raduje i što nam daje elan i volju da budemo još uspješniji su bolji uslovi za treninge, koji se stalno unaprijeđuju. To je podstrek ne samo nama već i generacijama iza nas”, naglasio je Hondo.

Slični članci

Back to top button