BiHCrna hronikaDruštvoSvijetVijesti

Nova SMS prevara: Budite oprezni, ukoliko dobijete ovu poruku

Više osoba je na društvenim mrežama podijelilo da su nakon plaćanja online računa ili narudžbe zaprimili SMS poruku, navodno od pošte, u kojoj se traži ažuriranje podataka. 

I dok su neki nazvali poštu kako bi provjerili o čemu je riječ, drugi su kliknuli na link u SMS poruci, unijeli podatke, uključujući podatke svog bankovnog računa i postali žrtve prevare.

Jedna od žrtava prevare je podijelila svoje iskustvo na popularnom forumu gdje je nekoliko osoba reagovalo te poručilo da su dobili istu poruku koja glasi:

“Poštanski podaci: Vaš paket ne može biti isporučen jer nedostaje kućni broj. Kliknite na link i ažurirajte podatke o vašoj adresi: 

https://qrco.de/bezfY7?MoM=wzrJI4BPVI Kada primimo vaše ažurirane informacije, ponovo ćemo vam isporučiti paket.”

Upozoravamo Vas da ukoliko dobijete ovakvu ili sličnu SMS poruku ili poruku na društvenim mrežama od nepoznatog broja, a u kojoj se traže vaši podaci te koja sadrži link, nemojte otvarati link i slati svoje podatke!

Ukoliko očekujete pošiljku ili ste izvršili plaćanje online i zaprimili poruku ovakvog tipa, obavezno provjerite s poštom ili svojom bankom da li je sve uredno! 

Pokušaj prevare obavezno prijavite policiji!

Radiosarajevo.ba 

Slični članci

Back to top button