BiHKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Igman – GOŠK,u Konjicu duel za opstanak

Današnjim utakmicama u Konjicu, Mostaru i Sarajevu bit će otvoreno 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovo kolo se igra sredinom sedmice, odnosno vanredno je kako bi se nadomjestila posljednja reprezentativna pauza u martu. Samo kolo nam donosi neke vrlo uzbudljive orkšaje.

Danas su na rasporedu tri utakmice, a program u Konjicu od 16:00 otvara duel dva konkurenta za opstanak u društvu najboljih Igmana i GOŠK-a.

Obje ekipe se nalaze u nezavidnom položaju na tabeli, te bi eventualnom pobjedom jedna od njih napravila ogroman korak u borbi za opstanak. Igman je u posljednjem kolu doživio težak poraz od Širokog Brijega u Čitluku rezultatom 4:1, dok je GOŠK savladao Tuzla City u Gabeli sa minimalnih 1:0. Ove dvije ekipe su već odmjerile snage ove godine, odnosno u prvom kolu proljetnog dijela sezone u Konjicu,a tada je GOŠK slavio sa 2:1. Igman će u ovom duelu biti oslabljen neigranjem Adina Bajrića, dok u redovima GOŠK-a neće biti Esmira Hasukića i Aldina Čajića. Glavni arbitar ovoga susreta će biti Dragan Kesić, a pomoćnici će mu biti Senad Ibrišimbegović i Boris Dujmović.

Od 18:00 na Stadionu “Rođeni” u Mostaru se igra duel dva konkurenta za plasman u kvalifikacije za UEFA Evropsku konferencijsku ligu iduće sezone – Velež će ugostiti Slogu Meridian.

Iako se Velež nalazi u daleko boljoj poziciji na tabeli u odnosu na Slogu, borba za Evropu je daleko od gotove, “Rođeni” žele da se što prije osiguraju, a bodovi bi također mnogo značili gostima koji su u posljednje četiri utakmice doživjeli četiri poraza. Velež je u prošlom kolu savladao Zvijezdu 09, također na svome stadionu, s ubjedljivih 3:1. U dva ovosezonska okršaja između ove dvije ekipe, Velež je ublježio jednu pobjedu (u Mostaru, 4:2), dok je susret u Modriči završen bez pogodaka. Glavni arbitar ovoga susreta će biti Haris Halkić, a njegovi pomoćnici će biti Enes Đozić i Davor Beljo.

Današnji program zatvara se na “Grbavici” gdje će od 20:30 snage odmjeriti Željezničar i Široki Brijeg.

“Plavima” je večerašnja utakmica od izuzetne važnosti, s obzirom na sve težu borbu za opstanak, posebno nakon poraza u posljednjem kolu od Posušja u gostima rezultatom 1:0. U redovima Željezničara neće biti još uvijek suspendovanih Edina Cocalića i Amera Hiroša. Ali ni Širokobriježani, koji su u posljednjem kolu ubjedljivo savladali Igman u Čitluku (4:1) sebi ne smiju dozvoliti kiks, s obzirom da bi ih par loših rezultata gurnulo u donji dio tabele. Nema sumnje da nas na “Grbavici” očekuje odlična atmosfera i dobra fudbalska predstava sa kojom će se zaključiti današnji program 28. kola. Glavni arbitar ovoga susreta će biti Aleksandar Njegomirović, a pomoćnici će mu biti Mirza Demir i Dejan Stjepanović.

Sutra su na rasporedu još tri susreta a sastaju se: Zvijezda 09 – Tuzla City (16:00), Borac – Posušje (18:00) i Zrinjski – Sarajevo (20:30).

28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Utorak, 23. april

16:00 Igman – GOŠK

18:00 Velež – Sloga Meridian

20:30 Željezničar – Široki Brijeg

Slični članci

Back to top button