BiHDruštvoKonjicNVOSvijetVijestiZanimljivosti

GSS Konjic na regionalnom sastanku: Jačanje saradnje i usvajanje iskustva u planinskom spašavanju

Konjic, 22. april 2024. – Gorski spasioci iz Konjica aktivno su sudjelovali na regionalnom sastanku gorskih službi spašavanja održanom u periodu od 12.-14. aprila 2024. godine u Obučnom centru HGSS-a “Dragan Špehar – Špeco” u Starigrad Paklenici. Cilj sastanka bio je jačanje međusobne saradnje i povezivanje službi u svrhu razmjene iskustava na strateškoj i operativnoj razini, te kretanja u pravcu zajedničkih projekata.

Tokom sastanka, predstavnici GSS Konjic prezentirali su rad svoje službe i probleme s kojima se susreću u planinskim područjima Bosne i Hercegovine. Uspostavljena je saradnja s kolegama iz drugih zemalja regije, a razmjenjena su iskustva u svim aspektima planinskog spašavanja, od helikopterskih operacija do obuke i odnosa s javnošću.

Posebno je značajna saradnja uspostavljena s kolegama iz Makedonije, gdje će se u septembru održati sljedeći sastanak regionalnih službi spašavanja.

GSS Konjic aktivno sudjeluje u regionalnoj i internacionalnoj suradnji u području planinskog spašavanja. Ova saradnja doprinosi poboljšanju efikasnosti spašavanja u planinskim područjima i osigurava da planinarima bude pružena brza i profesionalna pomoć u slučaju nesreće.

Slični članci

Back to top button