BiHSportVijesti

FS BiH odredio službena lica za 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za utakmice 28. kola WWin Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na Gradskom stadionu u Konjicu, Dragan Kesić iz Gradiške će suditi utakmicu Igmana i GOŠK-a, a pomažu mu Senad Ibrišimbegović Travnik i Boris Dujmović Mostar, dok je četvrti sudija Ermin Sivac Zenica. Delegat je Berin Pilav Sarajevo.

Najbolji bh. sudija, Irfan Peljto, sudiće derbi kola, duel Zrinjskog i Sarajeva u Mostaru. iako je prošlog mjeseca najavio kako više neće suditi sarajevskim klubovima zbog prijetnji koje je dobijao, N/FS BiH ga je nakon nekoliko kola “odmora” delegirao za duel Zrinjskog i Sarajeva.

Njemu će pomagati Damir Lazić i Stefan Tešanović, a četvrti sudija je Luka Bilbija.

Aleksandar Njegomirović će suditi utakmicu Željezničara i Širokog Brijega, uz asistente Mirza Demir i Dejan Stjepanović. Josip Martinović je četvrti sudija.

Mateo Musa će suditi utakmicu Zvijezde 09 i Tuzla Cityja, uz asistenciju Marka Zelenika i Jureta Muse. Četvrti sudija je Dragan Todić iz Doboja.

Put Banjaluke će Sabrija Topalović na meč Borca i Posušja. Njemu asistiraju Davor Maksimović i Aleksandar Smiljanić, a četvrti sudija je Elvedin Topuzović.

Haris Halkić biće glavni arbitar na meču Veleža i Sloge. Pomažu mu Enes Đozić i Davor Beljo, a Miloš Gigović je četvrti sudija.

28. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine

Utorak (23. april)

16:00 Igman – GOŠK

18:00 Velež – Sloga Meridian

20:30 Željezničar – Široki Brijeg

Srijeda (24. april)

16:00 Zvijezda 09 – Tuzla City

18:00 Borac – Posušje

20:30 Zrinjski – Sarajevo

Slični članci

Back to top button