BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Široki dočekuje Igman, derbi na Koševu

U okviru 27. kola WWin Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas će biti odigrane tri nove utakmice. Prvi će na teren izaći igrači Širokog Brijega i Igmana iz Konjica.

Meč se igra od 13:30. Širokobriježani u ovu utakmicu ulaze nakon poraza u utakmici Kupa BiH. U posljednje dvije utakmice u ligi nisu uspjeli ostvariti pobjedu. Igman je u posljednjoj utakmici “ispustio” pobjedu u 90. minuti utakmice protiv Posušja, dok je kolo prije poražen na Koševu od Sarajeva rezultatom 3:2. Široki Brijeg se nalazi na sedmoj poziciji sa 32 osvojena boda, dok je Igman na 10. mjestu sa 27 bodova.

Široki Brijeg – Igman Konjic 13:30

Druga utakmica na rasporedu je u Modriči. Sloga će dočekati Zrinjski od 16 sati. Ova dva kluba su odmjerila snage u okviru polufinala Kupa BiH prije tri dana, gdje je Zrinjski slavio s kupnih 3:0. Sloga je u posljednjih pet utakmica u ligi poražena, pri čemu nisu postigli niti jedan pogodak. Zrinjski je u nizu od četiri pobjede u ligi. Sloga se nalazi na šestom mjestu sa 38 bodova, dok je Zrinjski na drugom mjestu sa 55 bodova, sedam bodova manje od lidera Borca.

Sloga Meridian – Zrinjski Mostar 16:00

Kolo će se završiti na Koševu. Sarajevo će dočekati Borac od 20:45. Ovo je sigurno derbi 27. kola. Bordo tim je neporažena ekipa u posljednjih pet kola. Banjalučani su u posljednjem kolu slavili protiv Sloge na svom terenu minimalnom prednošću. Pravo nastupa kod domaćina nemaju mladi sedamnaestogodišnji Nidal Čelik i Slaviša Radović, dok su gosti kompletni. Posljednju utakmicu ova dva kluba su odigrala u četvrtfinalu kupa kada je glavnu ulogu imao Mateo Musa. Glavni sudija na večerašnjem meču će biti još jedan kontroverzni sudija Mirza Kazlagić. Ovu utakmicu će obilježiti i nedolazak gostujućih navijača iz bizarnog razloga. Nadamo se fer i korektnoj utakmici kakve do sada u najmanju ruku nisu bile između ova dva kluba.

Sarajevo – Borac 20:45

Rezultati 27. kola Premijer lige BiH:

GOŠK – Tuzla City 1:0

Posušje – Željezničar 1:0

Velež – Zvijezda 3:1

Slični članci

Back to top button