BiHDruštvoKonjicKulturaVijesti

Konjički srednjoškolci učestvovali na MSCommunity BiH konferenciji

Nakon velikog uspjeha na kantonalnom takmičenju, učenici Srednje škole Konjic su svoj interes za informatiku potvrdili i učešćem na MSCommunity BiH konferenciji koja godinama slovi za najznačajniji IT događaj u Bosni i Hercegovini.

Konferencija je održana 18. i 19. aprila 2024. godine u ugodnom ambijentu kongresno-rekreacionog centra “Garden City” Konjic, a važno je istaći i to da je naš grad prvi put domaćin ovog atraktivnog događaja.

U pratnji profesorica Emine Lizde i Azre Krezić, dvodnevnoj edukaciji prisustvovao je dvadeset i jedan učenik naše škole, a svoje znanje nadogradili su u okviru edukativnih radionica i na predavanjima eminentnih stručnjaka.

Prvi dan konferencije bio je ispunjen posebno zanimljivim sadržajem koji je predočen kroz sljedeće radionice:

Microsoft 365 Administration, Security and Governance Workshop – Adis Jugo, Omar Kudović i Tomislav Lulić,

NET MAUI: Full Day Workshop – Almir Vuk,

Cloud Cookbook: Azure PowerClass – Mustafa Toroman, Saša Kranjac.

Drugog dana učenici su prema vlastitim sklonostima mogli birati predavanja na kojima su mogli čuti korisne informacije i nakon kojih nisu krili svoje oduševljenje.

Nakon sumiranih utisaka, učenici su zaključili kako je ovo značajno IT iskustvo za njih u okviru kojeg su mnogo naučili i koje će im koristiti u nastavku školovanja, navedeno je na stranici škole.

Srednja škola Konjic

Slični članci

Back to top button