DruštvoHercegovinaKonjicPolitikaVijesti

Gradsko vijeće Konjic održalo 32. redovnu sjednicu

Vijeće je razmatralo brojna pitanja iz oblasti finansija, urbanizma, obrazovanja i rada gradskih institucija.


Na 32. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Konjic, održanoj 9. aprila 2024. godine, vijećnici su razgovarali o nizu važnih tačaka dnevnom redu.

U domenu finansija, vijeće je razmatralo prijedloge odluka o izdvajanju sredstava za Javno komunalno preduzeće “Standard” d.o.o. Konjic. Također su razmotrene i odluke o finansijskoj podršci Sportskoj dvorani Konjic, Agenciji za ekonomski razvoj “Prvi korak” za projekt “Konjic, Vijeću mladih Grada Konjica i FK Igman.

Razmatrane su i odluke o obrazovanju, uključujući saglasnost na pravila Javne ustanove “Prva osnovna škola” Konjic, te raspisivanje javnog oglasa za izbor članova školskog odbora u Osnovnoj školi “Seonica”.

Vijeće je dalo zeleno svjetlo i na Nacrt izmjene i dopune prostornog plana Grada Konjica za period 2024-2033. godine, koji će biti poslan na javnu raspravu. Također su na javnu raspravu upućeni i Nacrt izmjene i dopune Regulacionog plana Sportski centar “Gradac” i Nacrt Regulacionog plana “Trešanica – Centar II” Konjic.

Na sjednici su razmatrani i godišnji izvještaji o radu Gradskog vijeća, gradonačelnika, Narodnog univerziteta Konjic i Gradskog pravobranilaštva, a usvojen je i program rada Gradskog vijeća za 2024. godinu.

Slični članci

Back to top button